onsdag 25. februar 2009

Lengdemåling

Tenkte jeg skulle gjøre det enkelt, for dere. ;) Planlegger å gjøre det samme om en uke, så kan dere se forskjell.

Eiriks sukkererterspirer

Renathes sukkererterspirer

I går og i dag

Her er et lite oversiktsbilde av hvordan spirene så ut da jeg sto opp i går. :)


Slik så de ut da vi sto opp i dag! :) Eirik er veldig facinert av hvor fort de vokser. Som et lite eksperiment satte vi derfor en trepinne i potta i går før vi la oss, og merket av hvor lange de to lengste sukkerertspirene var. Skal måle og komme tilbake med tall.
Til vår store glede oppdaget vi også at det endelig har kommet spirer i pottene til gressløk og persille! Men de er så bittesmå at det er ingen vits å ta bilder av de enda.

mandag 23. februar 2009

Nå tar det helt av! ;)

Slik så det ut i pottene da jeg kom hjem fra skolen i dag. Alle ertene vi har sådd har fått spirer, og de vokser i rekordfart! Vi har også fått mange flere tomatspirer. Men vi venter og venter på gressløken og persillen. Skjønt, vi holder ikke pusten. ;)

Tomatspirene
& sukkerertspirene 3 dager gamle
Eiriks tomatspirer
Renathes tomatspirer
Laaaange sukkerertspirer!

søndag 22. februar 2009

No livnar det i lundar!

Dette synet møtte meg på kjøkkenet, da jeg sto opp i dag. Vi har til sammen 9 sukkerert-spirer, og et ukjent anntall bittesmå tomatspirer. Ertespirene som kom i går har vokst seg nesten dobbelt så store! Nå venter vi bare i spenning på gressløken og persillen.

Sukkerertspirer



Tomatspirer


lørdag 21. februar 2009

Jeg fant, jeg fant!

HA! Jeg har også TRE sukkererter-skudd! Siden tomatskuddene var så bittesmå, fant jeg ut at jeg måtte studere pottene litt nærmere. Da oppdaget jeg plutselig at jeg hadde flere skudd enn først anntatt. Må innrømme at jeg ble litt misunnelig for at Eirik hadde fått så mange skudd i sine potter. ;) For å være fair skal jeg også ta med at jeg fant ett skudd til i Eiriks tomatpotte, så han har altså fire.


Renathes to nyoppdagede sukkererter-skudd.

Det spirer og gror!

Nå begynner det å skje ting i planteverden! I formiddag skulle jeg helle ut litt overflødig vann fra vanningsbrettet, og da oppdaget jeg plutselig røtter som stakk ut i bunnen av pottene!


Eiriks potte med sukkererter


Renathes potte med sukkererter

Da jeg kikket litt nærmere oppi pottene oppdaget jeg skuddene! Eirik har fått tre skudd i potten med sukkererter, jeg har fått ett... Må innrømme at jeg ble litt gira. ;)


Eiriks tre sukkererter-skudd


Renathes sukkerert-skudd

Jeg ble som sagt litt gira, og kasta meg rundt for å vanne nykomlingene, de andre fikk også litt vann i håp om at de ville sprette frem. Og det gjorde de! Plutselig så jeg tre bittesmå skudd i tomatpotta til Eirik.


Måtte ramme dem inn, for de er så bittesmå!

søndag 15. februar 2009

Let's get the party started!


Alt klart til å begynne! Vi rigget oss til på badet, med en søppelsekk som underlag. Ganske smart, for det var fort gjort å rydde opp etterpå.


Eirik fyller jord i pottene sine.


Eirik sår persille


Renathe sår sukkererter


Fun fact om gressløk:


Frøene er svarte!


Eiriks sukkererter, busktomater og persille


Renathes sukkererter, busktomater og gressløk

Nå er det bare å vente i spenning!

lørdag 14. februar 2009

Velkommen til Eirik & Renathes planteblogg

Her om dagen fant vi ut at vi skulle prøve oss som gartnere, og med det kom ideen om en felles blogg om vår nye hobby. På torsdag var vi på Plantasjen og kjøpte plastpotter, vanningsbrett, jord og frø. I første omgang satser vi på lettdyrkede planter, som vi også kan bruke til noe nyttig. Vi skal plante persille, gressløk, sukkererter og busktomater. Prosjektet starter i morgen, så da kommer det flere detaljer og bilder.